Zondag blogdag

Mijn ex-collega draaide met haar ogen. Ik had haar net verteld dat ik een eigen blog begin. En ze vond dat duidelijk geen bijster slim idee.

“Er zijn al zoveel blogs met copywritingtips en SEO-richtlijnen. Niemand zit te wachten op de zoveelste kopie van een Frankwatching-blog.”

Ik giechelde. Daar had ze een punt. Elke dag passeerde er op mijn LinkedIn-feed minstens één ongeïnspireerd samenraapsel van tips en tricks. Ze dragen titels zoals ‘De tien gouden SEO-regels van 2020’ en ‘Zo trek je de aandacht van je lezer’. Ze hebben veel zaken gemeen (imperatieven, opsommingen, gezellige stockfoto) maar vooral dit: ik klik ze vliegensvlug weg.

Pas op, in een niet zo ver verleden deed ik net hetzelfde. Niet omdat ik er toen wél fan van was, maar simpelweg omdat mijn werkgever het me vroeg. “Het is dé manier om hoog te scoren in Google”, zei hij. En ja, hij had gelijk. Maar dat wil nog niet zeggen dat elk bedrijf dezelfde tactiek hoeft toe te passen.

Ik wil niet per se bovenaan in Google staan. Ik wil vooral een sterk netwerk uitbouwen in en rond Mechelen. Ik neem contact op met lokale webbouwers en communicatiebureaus en vraag hen – plain-and-simple – hoe wij elkaar kunnen helpen.

Waarom ik dan toch blog?

  • Ik vind een eigen blog gewoon kweetniehoewijs. Je kiest zelf je onderwerp, invalshoek en stijl. En kunt je daarna creatief uitleven. Oké, om overduidelijke redenen (bedrijfsimago, hallo?) zal ik het altijd wel over copywriting hebben. Maar daar kan ik wel duizend toffe dingen over vertellen.
  • Een leuk neveneffect: jullie leren me beter kennen. Hopelijk vinden jullie me na elke blog nóg toffer. En denken jullie: “Goh, die Liesbet-Ann mag mijn teksten wel eens schrijven!” *fingerscrossed*

En? Benieuwd naar mijn copywritingavonturen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: